Найбагатшу колекцію коштовностей Європи пограбували на мільярд євро
Категорія
Світ
Дата публікації

Найбагатшу колекцію коштовностей Європи пограбували на мільярд євро

Найбагатшу колекцію коштовностей Європи пограбували на мільярд євро
Джерело:  online.ua

У німецькому Дрездені працівники поліції розслідують масштабне пограбування всесвітньо відомої колекції коштовностей "Зелене склепіння" (Grüne Gewölbe), яке трапилося вранці 25 листопада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання "Bild".

Варто зазначити, що ЗМІ називає пограбування найбільшою крадіжкою творів мистецтва у післявоєнній історії. За попередніми даними, вартість викрадених коштовностей оцінюється у мільярд євро. На жаль, поки офіційно поліція не називає обсяги збитків.

"Близько 5 години ранку злочинці відключили будівлю від електропостачання і потрапили всередину через вікно на куті. Вони зняли ґрати з вікна, а після пограбування повернули їх на місце. Група грабіжників викрала коштовності, діаманти і дорогоцінні камені, які мають історичну цінність. Громіздкі предмети, такі як вази або картини, вирішили не брати. Пізніше поліція підтвердила, що до "Зеленого склепіння" проникли грабіжники", - сказано в повідомленні видання.

Що цікаво, попри відімкнення електрики, грабіжників зафіксувала камера відеоспостереження.

Варто зазначити, що "Зелене склепіння", як вважається, має найбагатшу колекцію художніх коштовностей у Європі. Колишня князівська скарбниця Веттинів зберігає цінності періодів від Ренесансу до класицизму. Тут виставлені золото і дорогоцінні камені, порцеляна, твори мистецтва з бурштину і слонової кості, а також вишнева кісточка з вирізьбленими 185 обличчями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спеціальна система безпеки автомобіля Tesla почне грати "Токката і фуга ре мінор" Йоганна Себастьяна Баха при спробі пограбування авто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?