Найбільша в історії атака на Україну - РНБО поділилася резонансними даними
Категорія
Україна
Дата публікації

Найбільша в історії атака на Україну - РНБО поділилася резонансними даними

Найбільша в історії атака на Україну - РНБО поділилася резонансними даними
Джерело:  daily.rbc.ua

Заступник секретаря Ради національної безпеки Сергій Демедюк поділився з українцями неочікуваною новиною - він офіційно повідомив про те, що у червні 2020 року в Україні сталася найбільша в історії бот-атака нового типу, яка досягла значення майже в 780 Гбіт/с і відключила 15% світового інтернету. Він також звернув увагу на те, що під удар потрапила десята частина всієї мережі в Україні. За словами Демедюка, відмінність нового типу атаки полягала у використанні потужностей не заражених пристроїв, а стримінгового відеопотоку для навантаження на IP-адресу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Такий тип атаки був використаний в українській мережі вперше. Атака мала на меті блокування роботи провайдерів", - розповів представник РНБО.

Окрім того, він наголосив, що атака здійснювалася не на конкретні адреси, а цілими діапазонами, при цьому використовувалися зламані веб-камери.

"Їхні дефолтні налаштування (наприклад, login: admin, password: admin) були однією з основних причин отримання несанкціонованого доступу до віддаленого управління", - заявив Сергій Демедюк.

За його словами, РНБО наразі працює над тим, щоб зафіксувати усі цифрові сліди цієї атаки і зібрати дані в різних частинах світу, де були зафіксовані такі атаки.

"Маючи достатню кількість необхідної інформації, ми зможемо зробити висновки про місце її здійснення. У нас уже є певні напрацювання, однак розголошувати їх рано", - заявив Сергій Демедюк, наголосивши, що справа знаходиться в компетенції одного з правоохоронних органів кіберзахисту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що світ сколихнув новий резонансний скандал після того, як стало відомо, що Державний департамент США та команда американського лідера Дональда Трампа запропонувала до 1 млн доларів винагороди за інформацію, яка допоможе заарештувати двох громадян України, розшукуваних за кіберзлочини. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?