Найбільший виклик: генсек ООН звернувся до світу з потужним закликом
Категорія
Політика
Дата публікації

Найбільший виклик: генсек ООН звернувся до світу з потужним закликом

Найбільший виклик: генсек ООН звернувся до світу з потужним закликом
Джерело:  online.ua

Існування ґендерної нерівності в наш час - це кричуща несправедливість і найбільша проблема в сфері прав людини. Прийшов час визнати потенціал жінок у всіх сферах життя. З таким закликом до всього світу звернувся генсек ООН Антоніу Гутерріш під час виступу в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку на заході, присвяченому Міжнародному жіночому дню, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

"Я говорив це раніше і скажу ще раз: ґендерна рівність - це питання влади. Чоловіки зловживають владою з тим, щоб кґонтролювати жінок. Протягом тисячоліть вони не дозволяли їм реалізувати свій потенціал", - заявив Гутерріш, закликавши викорінити гендерну нерівність, яка є наслідком глибоко укорінених патріархальних поглядів і жінконенависництва.

Гутерріш зазначив, що 1 січня 2020 вперше в історії ООН вдалося домогтися ґендерного паритету серед старших посадових осіб організації - посади розділили порівну (90 жінок і 90 чоловіків). Генсек ООН пообіцяв, в найближчі роки ґендерна рівність буде існувати в усій системі організації і на всіх рівнях. Він упевнений, що без участі жінок до 2030 року не вдасться ні реалізувати порядку денного в галузі сталого розвитку, ні впоратися зі зміною клімату.

"Ось чому я з гордістю називаю себе феміністом. І ось чому я особисто прихильний підвищенню ролі жінок у всій системі ООН", - підсумував Антоніу Гутерріш.

Генсек ООН додав, що незважаючи на те, що близько 190 країн підписали "дорожню карту", розроблену 25 років тому для досягнення рівності прав для жінок, мільйони жінок досі страждають від бідності, дискримінації та насильства. Тому він закликав весь світ піднятися на боротьбу з кричущою дискримінацією жінок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в минулому році в Україні вступив в силу закон про ґендерну рівність в армії. Він забезпечує рівність прав чоловіків і жінок під час проходження військової служби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?