Найближчим часом: Гончарук зробив важливу заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найближчим часом: Гончарук зробив важливу заяву

Найближчим часом: Гончарук зробив важливу заяву
Джерело:  online.ua

ПРем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що незабаром Київ може отримати нову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабінету міністрів.

Очільник уряду виступив в інтерв'ю для спецвипуску The Report Company та Newsweek. За його словами, йдеться про трирічну програму.

"Найближчим часом ми чекаємо на отримання трирічної програми від МВФ, і ми вже погоджуємо ключові умови", - зазначив Гончарук.

Втім, він відмовився оприлюднювати жодні аспекти домовленостей до того, як оголосять програму. Лише додав, що у неї можуть внести пункт щодо зменшення адміністративного тиску на енергетичному ринку. Це призведе до лібералізації у галузі.

Прем'єр пояснив, що питанням про макроекономічну стабільність повинен займатися Нацбанк України. Незалежність цього інституту стане одним зі стовпів програми МВФ.

Нагадаємо, обговорення нової програми співпраці триває з початку каденції уряду Олексія Гончарука. Місія фонду неодноразово відвідувала Київ для переговорів, але остаточного результату не було.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Міністерства фінансів Оксана Маркарова напередодні заявила, що Україна може відмовитися від співпраці з МВФ після завершення згаданої програми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?