Найгірший кошмар в історії: Іран підготував жорстку відповідь США
Категорія
Світ
Дата публікації

Найгірший кошмар в історії: Іран підготував жорстку відповідь США

Найгірший кошмар в історії: Іран підготував жорстку відповідь США
Джерело:  online.ua

Тегеран продовжує загрожувати Вашингтону жорсткої помстою за вбивство іранського генерала Касема Сулеймані. Іран пригрозив Вашингтону найгіршим кошмаром в історії. З такими погрозами на адресу США виступив секретар Вищої ради національної безпеки (SNSC) Ірану, колишній міністр оборони країни Алі Шамхані, передає ONLINE.UA з посиланням на Fars.

За словами Шамхані, Тегеран розглядає 13 сценаріїв помсти США. Він стверджує, що навіть найслабший із сценаріїв стане "історичним кошмаром" для Сполучених Штатів. Разом з тим Шамхані додав, Тегеран не буде приймати стратегічні рішення на основі емоцій.

Шамхані не розкрив подробиць, якою саме може бути відповідь Ірану на вбивство Сулеймані, проте зазначив, що Тегеран в своєму розпорядженні має повну інформацію про оснащення 19 військових баз США, розташованих неподалік від кордонів Ірану, і їх особовий склад. За словами Шамхані, остаточне рішення ще належить прийняти, а всю відповідальність за можливі наслідки вбивства Сулеймані нестимуть американці.

Нагадаємо, після вбивства Сулеймані ситуація на Близькому Сході загострилася. Трамп заявив, що генерал Сулеймані був "терористом номер один у світі". За словами американського лідера, він був відповідальний за смерть мільйонів людей і "планував убити ще більше". Іран визнав операцію актом міжнародного тероризму, а вбивство Сулеймані розцінив як оголошення війни. Там пригрозили Трампу жорсткої помстою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США готують потужні санкції проти Іраку через висилки американських військ з країни. Зокрема, Білий дім збирається заборонити американським компаніям працювати з іракськими діловими колами. Тим часом в Ірані вранці 7 січня відбулося термінове засідання парламенту, на якому парламентарії визнали Пентагон і американську армію терористичними організаціями. В "список терористів" були додані всі співробітники Пентагону, пов'язані з Міноборони США організації, а також командири, причетні до загибелі іранського генерала Касема Сулеймані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?