Наймасштабніше падіння: Світовий банк б'є на сполох через нову серйозну проблему
Категорія
Економіка
Дата публікації

Наймасштабніше падіння: Світовий банк б'є на сполох через нову серйозну проблему

Наймасштабніше падіння: Світовий банк б'є на сполох через нову серйозну проблему
Джерело:  online.ua

Світовий банк озвучив новий неочікуваний прогноз - експерти СБ попереджають про падіння світової економіки на 5,2% у поточному році у зв'язку з пандемією COVID-19. Окрім того, наголошується, що падіння світової економіки в 2020 році стане найглибшим з часів Другої світової війни, а скорочення обсягів виробництва на душу населення торкнеться найбільшої частки країн з 1870 року. Варто звернути увагу на те, що стрімке скорочення доходу на душу населення очікується в усіх регіонах. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на звіт СБ "Перспективи світової економіки" за червень 2020 року.

Аналітики Світового банку зазначають, що у країнах із розвиненою економікою в 2020 році прогнозується зниження економічної активності на 7%. Окрім того, в країнах з ринком, що формується і країнах, що розвиваються в цьому році прогнозується спад на 2,5% - перша всеосяжна рецесія в цій групі країн, як мінімум, за шістдесят років. Не можна також не звернути увагу на той факт, що доходи на душу населення, як очікується, знизяться цього року на 3,6%, що може привести до межі крайньої бідності мільйони людей.

"Найважче буде тим країнам, у яких пандемія набула особливо важкого характеру, і які серйозно залежать від світової торгівлі, туризму, експорту сировини і зовнішнього фінансування. Цілком ймовірно, що перебої з доступом до шкільного навчання і первинної медичної допомоги спричинять довгостроковий негативний вплив на розвиток людського капіталу", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується: якщо події будуть розвиватися за песимістичним сценарієм, то в 2020 році світову економіку може очікувати падіння на цілих 8%, а потім, у 2021 році, - мляве відновлювальне зростання трохи більше ніж на 1%. Також зазначається, що регіональна економіка у Європі й Центральній Азії скоротиться на 4,7%, причому рецесія спостерігається майже у всіх країнах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Україна отримає додаткове фінансування від Світового банку  в розмірі 150 млн доларів, які виділять для соціальної підтримки українців. Найважливіші подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?