Найпростіше - нічого не змінювати: як Путін спробував виправдати скандальну пенсійну реформу
Категорія
Політика
Дата публікації

Найпростіше - нічого не змінювати: як Путін спробував виправдати скандальну пенсійну реформу

Найпростіше - нічого не змінювати: як Путін спробував виправдати скандальну пенсійну реформу
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін записав телезвернення до росіян з приводу пенсійної реформи, яка передбачає значне підвищення віку виходу на пенсію. Очільник Кремля заявив, що найпростіше для влади РФ на даний момент - нічого не змінювати, однак це, за його словами, спровокує зниження пенсій, передає ONLINE.UA.

"У нас демографічна провал через Велику Вітчизняну і 1990-х, тому грошей на виплату пенсій не вистачає. У нульові я був проти змін - і зараз вважаю, що на той момент це було виправдано, тому що економіка була незміцнілою. З тих пір безробіття знизилося, а тривалість життя збільшилася. Найпростіше для влади зараз - взагалі нічого не змінювати, але якщо не вживати заходів, пенсії доведеться знижувати. А куди їх знижувати щось, вони і так скромні. Уряд розглядав інші варіанти, але всі вони - лише латають діри", - сказав Путін.

Очільник Кремля додав, що хоче підвищити пенсійний вік для жінок на 5 років і назвав це "дбайливим ставленням". Окрім того, він запропонував встановити відповідальність за звільнення працівників передпенсійного віку.

"Діяти за шаблоном не можна, треба передбачити пільги. Я не думаю, що ми затягнули з вирішенням питання - раніше ми не були до цього готові. Але більше відкладати не можна. Рішення непросте, але необхідне. Поставтеся до цього з розумінням", - заявив президент РФ.

Нагадаємо, в Росії хочуть збільшити пенсійний вік до 63 років для жінок і до 65 років для чоловіків. Ця реформа викликала шок у росіян.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Росії проходять масштабні акції протесту проти пенсійної реформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?