Названий найкращий учитель 2020 року в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

Названий найкращий учитель 2020 року в Україні

Названий найкращий учитель 2020 року в Україні
Джерело:  online.ua

Напередодні професійного свята освітян в Україні обрали найкращого вчителя 2020 року. За підсумками національної премії Global Teacher Prize Ukraine це звання завоював Василь Дяків - вчитель історії та громадянського суспільства, який вже 24 роки викладає в Заліщицькій державній гімназії в Тернопільській області всесвітню історію та історію України, громадянська освіта і основи здоров'я. Хто ще потрапив в ТОП-10 кращих вчителів України 2020 і хто отримав премії в спеціальних номінаціях від партнерів премії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на організаторів конкурсу.

У 2020 році в загальнонаціональній премії для українських вчителів взяли участь понад три тисячі педагогів з 21 регіону України. Переможця премії визначили під час урочистої церемонії в Києві 3 жовтня, напередодні Дня вчителя, де кращий вчитель року отримав сертифікат на головний приз - 250 тисяч гривень, поїздку на найбільшу світову освітню подію Global Education and Skills Forum 2021 Лондоні і один рік безкоштовного навчання від організатора премії - громадського союзу "Освіторія".

За підсумками премії в ТОП-10 кращих вчителів України ще увійшли:

  • учитель астрономії та інформатики з села Чулаківка Херсонської області Іван Верещака,

  • вчителька фізичного виховання і хореографії з Києва Анна Домнич,

  • вчителька хімії з Хмельницького Наталія Зима,

  • учитель початкових класів з міста Кам'янського Дніпропетровської області Андрій Олійник,

  • вчителька англійської мови з Сум Вікторія Ломако,

  • учитель інформатики з Одеси Олег Пустовойт,

  • вчителька англійської мови з Маріуполя Людмила Тоціна,

  • учитель інформатики з Житомира Микола Тарасюк,

  • учитель історії, громадянської освіти та етики з Благовещенська Кіровоградської області Олександр Чуча.

Крім того, українських вчителів відзначили і в декількох спеціальних номінаціях з призами від партнерів. Зокрема, в номінації "Вибір українців" переміг Андрій Олійник з Кам'янського, який в якості призу отримав освітню подорож в одну із зарубіжних країн.

Кращою в номінації "Реалізація мрії" стала Тетяна Лугина - вчителька з Яготина, завдяки якій в рідному місті з'явиться місце активного відпочинку SkyPark.

У номінації "Вибір серцем" перемогли два педагога, що працюють з особливими дітьми - Вікторія Щербакова з міста Кролевець Сумської області і вчитель української мови та літератури Олег Швед, який працює в Охматдиті. Вони отримали премію в розмірі 80 і 30 тисяч грн відповідно.

У новій номінації "Учитель громадянської освіти" перемогла вчителька з Києва Леся Юрчишин. Призом для неї стане поїздка на всесвітній економічний форум в Давосі в 2021 році.

А учителем-новатором став Іван Верещака, вчитель астрономії та інформатики Чулаковского закладу повної загальної середньої освіти в Херсонській області.

Нагадаємо, міжнародну премію Global Teacher Prize заснував в 2014 році арабський мільярдер Санні Варки. Нагороду в 1 мільйон доларів отримує кращий учитель світу, автор найбільш інноваційної, ефективної і нестандартної методики навчання. Переможця обирає спеціальний комітет з видатних вчителів, освітніх експертів, чиновників, журналістів, розробників, вчених та підприємців. В Україні Національна премія Global Teacher Prize Ukraine вручається з 2017 року. Її першим лауреатом став учитель з Чернівців Пауль Пшеничка. У 2018 року переміг вчитель інформатики із Запоріжжя Олександр Жук. У 2019 кращої вчителькою стала Наталя Кидалова з Мелітополя.

Раніше ONLINE.UA публікував кращі привітання для педагогів в День учителя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?