Названа безпрецедентна користь пандемії коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Названа безпрецедентна користь пандемії коронавіруса

Названа безпрецедентна користь пандемії коронавіруса
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса в світі, в зв'язку з якою багато країн ввели жорсткий карантин і закрили авіасполучення, позитивно вплинула на екологію всього світу. Тільки в березні поточного року обсяг шкідливих викидів від літаків скоротився в світі на третину - в повітря не були викинуті 28 млн тонн діоксиду вуглецю, що на 31% менше, ніж в березні минулого року. До такого висновку прийшли експерти газети Financial Times після аналізу глобальних даних про перельоти в світі в період карантину, передає ONLINE.UA.

Експерти видання, вивчивши дані 6 млн перельотів на веб-сервісі FlightRadar24, який стежить за становищем повітряних суден в реальному часі, підрахували, що всього в світі було скасовано близько 1 млн авіарейсів. Провідний аналітик фінського Центру досліджень енергії і чистого повітря Лаурі Міллівірти, коментуючи ситуацію, підкреслив, що такого різкого зниження показників шкідливих викидів не було зафіксовано навіть у такі складні для авіаційної галузі часи, як після терактів в США 11 вересня 2001 року або виверження вулкана в Ісландії в 2010 році.

"Жодна з цих подій не мало такого величезного впливу на обсяги глобальних авіаперельотів, як криза з коронавірусом, що робить нинішні події безпрецедентними", - зазначив експерт.

Джерело також наводить дані британського аналітичного агентства OAG, за інформацією якого в останній тиждень березня обсяг світових перельотів скоротився майже на половину в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому завантаженість світових авіаційних вузлів в Великій Британії, Гонконгу або Швейцарії впала на 90%.

У той же час аналітики відзначають, що авіаційну кризу, яка виникла через пандемію коронавіруса, компаніям вдасться подолати в кращому випадку через три роки. Багато авіакомпаній, за їхніми прогнозами, будуть вимушені оголосити про банкрутство.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що завдяки пандемії коронаввруса над найбільшими містами Європи значно стало чистішим повітря  за рахунок різкого зниження концентрації діоксиду азоту. У Парижі і Паризькому регіоні проба якості повітря після введення карантину показала найкращий результат за останні 40 років. В італійській Венеції через відсутність великої кількості туристів вода в каналах стала чистішою і туди вперше за 60 років повернулися дельфіни. Ще в різних регіонах Італії помічають лебедів і качок, які повертаються до водних шляхів, де їх давно не було.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?