Названа дата, коли посли ЄС проголосують за безвіз для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Названа дата, коли посли ЄС проголосують за безвіз для України

Названа дата, коли посли ЄС проголосують за безвіз для України
Джерело:  online.ua

Посли країн Євросоюзу (Комітет постійних представників країн-членів ЄС), голосуватимуть за безвізовий режим для України 26 квітня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter журналіста Рікарда Йозвяка.
"Європейський парламент проголосував за візову лібералізацію для України. За проголосували, 521, проти - 75, утрималися - 36. Посли ЄС голосуватимуть 26 квітня", - написав він.

Читайте також: Євросоюз ускладнив процедуру перетину кордонів


Після голосування в Європарламенті безвіз для України повинні схвалити в Раді ЄС. Перед затвердженням Радою ЄС за безвіз, згідно з процедурою, повинні проголосувати посли ЄС. Очікується, що безвіз фактично може набути чинності на початку червня.
Нагадаємо, безвізовий режим не дає права жити або працювати в ЄС постійно. Він діє тільки для коротких поїздок. Також для поїздки в Європу без візи потрібно мати закордонний паспорт нового зразка - з біометричним чіпом.
Як повідомляв ONLINE.UA, 6 квітня депутати Європейського парламенту проголосували за надання українцям права на в'їзд до Європейського Союзу без віз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?