Названа головна причина екологічної катастрофи в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Названа головна причина екологічної катастрофи в Криму

Названа головна причина екологічної катастрофи в Криму
Джерело:  Укрінформ

В Мінекології України заявили, що причиною негативного впливу кримського заводу "Титан" на навколишнє середовище і здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

До такого висновку прийшов заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш після ознайомлення очолюваної ним делегації урядової міжвідомчої робочої групи із ситуацією, що склалася у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів Херсонщини, що розташовані неподалік від кримського заводу "Титан".

"На перший погляд, причина не в накопичувачі. Головна причина - викиди. Головна причина тільки в цьому. Це однозначно не випарювання (з кислотного накопичувача заводу "Титан" - ред.)", - сказав чиновник.

Він також додав, що експерти відібрали на цій території проби ґрунтів.

"Можливо, на понеділок, на вівторок ми будемо мати аналізи відібраних ґрунтів, і тоді можна буде говорити, як воно вплинуло на ґрунти", - додав заступник міністра.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що масштаби екологічної катастрофи в окупованому Криму перевершили всі побоювання. Кислотне озеро біля заводу "Кримський титан" накрило випарами не тільки Армянськ, але і сусідні з півостровом території Херсонської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?