Названа головна причина провалу путінського проекту "Новоросія"
Категорія
Політика
Дата публікації

Названа головна причина провалу путінського проекту "Новоросія"

Названа головна причина провалу путінського проекту "Новоросія"
Джерело:  online.ua

Головною причиною невдачі проекту «Новоросія»  президента РФ Володимира Путіна  стало те, що російськомовні жителі України не підтримали його.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський політолог, вчений і публіцист Андрій Піонтковський.
За словами експерта, головна стратегічна мета Кремля — «не допустити розвитку України за європейською моделлю».
«Це важливіше якоїсь території або Криму. Коли Путін підкупив Януковича, то він не збирався захопити Крим. А потім він і "Новоросію" (практично весь південь і схід України, — ONLINE.UA) хотів захопити. Але виявилося, що цього не станеться з ряду причин, головна — російське населення України не підтримало», — переконаний політолог.
Також Піонтковський зазначив, що нинішнє завдання Путіна — «заблокувати європейський розвиток країни, заштовхати в тіло України бандитську "Лугандонію" (окуповані райони Донецької і Луганської областей, — ONLINE.UA)».
«Хочуть спокусити українське керівництво ілюзією відновлення територіальної цілісності. Ось цим Путін з Сурковим займаються», — підкреслив він.
У той же час, на даний момент у Кремля немає дієвих інструментів дестабілізації України, «тому що позиція Порошенко і офіційного Києва щодо інтерпретації Мінських угод стає все більш жорсткою».
«Порошенко досить гідно чинив опір тиску Меркель і Олланда. А останні його заяви, що ніяких виборів, поки бандити не підуть з керівних посад і не відновляться законні місцеві органи української влади, свідчать, що Україна на вудку уявного відновлення територіальної цілісності не потрапила», — резюмував експерт.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Моторолу вбили за вказівкою Путіна - Андрій Піонтковський про "Новоросію" і цілях Кремля в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?