Названа головна причина, з якої Росії дали захопити частину Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Названа головна причина, з якої Росії дали захопити частину Донбасу

Названа головна причина, з якої Росії дали захопити частину Донбасу
Джерело:  online.ua

Співзасновник християнського батальйону (ротного складу) "Свята Марія", український публіцист Дмитро Корчинський

вважає, що влада України слабка і не здатна чинити опір, тому на початку війни на Донбасі в верхніх ешелонах не знайшлося нікого, хто взяв би на себе відповідальність за протистояння Кремлю.


Про це Корчинський заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Влада - слабка і м'яка. І коли з'явилася серйозна ініціатива з боку Москви, ніхто не зміг чинити опір. Просто ніхто не був готовий приймати жодних рішень, віддавати накази», - вважає Корчинський.


За його словами, суть будь-якої бюрократії полягає в тому, щоб уникати відповідальності та ініціативи.


«Щоб протидіяти наступу Москви, потрібно було брати відповідальність та ініціативу. На той час в Україні таких людей не було. Ніхто не наважувався на дію: наприклад, голова СБУ міг би оголосити антитерористичну операцію, а він не зробив цього», - ділиться своїми міркуваннями український публіцист.


«А серед тих, хто повинен був віддавати накази, були і тверезомислячі люди, вони розуміли: для того, щоб різко вирішити питання, потрібно вбити одразу кілька людей. Або кілька десятків. Або кілька сотень. А це військові злочини, злочини проти людяності, що не мають терміну давності», - продовжує Корчинський.


«Перестріляти мітинг біля будівлі СБУ в Луганську - це було б доцільно, корисно, зберегло б життя тисячам українців. Але керівники розуміли - це може закінчитися міжнародним судом. І саме тому мітинг не розстріляли, а будівлю СБУ віддали натовпу. Тому що такі рішення повинні прийматися не посадовими особами, а громадськістю», - упевнений український публіцист.


На його думку, громадськість повинна «йти і стріляти», незалежно від позиції центральної влади.


«Ми зараз ображаємося на президента Порошенка і на Мінські домовленості, але, за великим рахунком, тих, хто ці домовленості порушить, поки не існує. Будемо сподіватися, що вони незабаром з'являться», - резюмує Корчинський.


Більше

читайте в інтерв'ю Дмитра Корчинського ONLINE.UA: Українці повинні були створити власні ДНР-ЛНР на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?