Названа кількість бійців, яких після АТО не взяли на стару роботу
Категорія
Україна
Дата публікації

Названа кількість бійців, яких після АТО не взяли на стару роботу

Названа кількість бійців, яких після АТО не взяли на стару роботу
Джерело:  Укрінформ

За минулий рік в Державну службу України з питань праці звернулися понад 400 колишніх бійців АТО через відмови в працевлаштуванні на колишню роботу.
Про це заявив голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"За минулий рік було понад 400 звернень від колишніх учасників АТО. Фактично всі звернення розглянуті, за деякими сьогодні ще тривають додаткові перевірки, але вирішуються в першочерговому порядку, для того, щоб ці люди, наші воїни, які повертаються, не відчували, що вони залишилися наодинці зі своєю проблемою", - сказав Чернега.
Він зазначив, що демобілізовані бійці повертаються на свої підприємства, однак з'ясовують, що їх посади або ліквідовані, або ж на них працюють інші люди.
"Такі випадки отримують належне, жорстке реагування, з керівниками таких підприємств в першу чергу проводяться відповідні бесіди нашими інспекторами праці та роз'яснюються ті негативні наслідки, які керівники можуть отримати в разі невідновлення колишніх воїнів АТО на робочому місці", - сказав Чернега.
За його словами, більшість таких питань вирішується в добровільному порядку, але "на жаль, були випадки, коли доводилося застосовувати і адміністративні санкції, штрафні санкції, притягати керівників до відповідальності за порушення відповідних вимог трудового законодавства".
Нагадаємо, бойовики на Донбасі активно готуються штурмувати промзону Авдіївки, зайняту українськими вояками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?