Названа несподівана причина передчасної смерті
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названа несподівана причина передчасної смерті

Названа несподівана причина передчасної смерті
Джерело:  online.ua

Вчені з Національного університету Сеула в Південній Кореї назвали неочікувану причину передчасної смерті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "EurekAlert!".

Дослідники дійшли висновку, що накопичення жиру в черевній порожнині є ознакою метаболічного синдрому - у людини порушується обмін речовин, підвищується кров'яний тиск, з'являється надлишок цукру і холестерину в крові. Варто наголосити, що все це сприяє розвитку смертельно небезпечних серцево-судинних захворювань.

"Вчені вивчили дані обстеження 9,553 мільйона осіб, які проходили огляд з 2009 по 2014 роки. Учасників розділили на чотири групи: які страждають від симптомів синдрому протягом тривалого часу; ті, у кого синдром недавно розвинувся; ті, хто вилікувався, і ті, хто не страждав ним ніколи. Найбільший ризик серцево-судинних захворювань виявили в групі з метаболічним синдромом, найменший - у людей, які ніколи не страждали від нього. Ті, хто вилікував синдром і тільки почав від нього страждати, зайняли середню позицію", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американські вчені розвіяли міф, що тяга до апетиту залежить від розміру шлунка. За їхніми словами, він тут зовсім ні до чого. Експерти стверджують, що апетит залежить не від "розтягнутих стінок шлунка", а від розтягнутого кишківника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?