Названа реальна користь вина для жінок
Категорія
Технології
Дата публікації

Названа реальна користь вина для жінок

Названа реальна користь вина для жінок
Джерело:  online.ua

Про користь і шкоду алкогольних напоїв є чимало теорій і гіпотез вчених, але висновки більшості з них зводяться до того, що алкоголь чинить вкрай несприятливий вплив на організм і негативно позначається на здоров'ї. Але американські вчені вирішили внести свій вклад у вирішення цієї багаторічної суперечки в науковому світі. Представники Університеті штату Орегон довели, що помірне споживання вина, особливо жінками в період менопаузи, захищають їх від серйозних хвороб в старості. Зокрема, мова йде про остеопороз, який виникає у жінок внаслідок гормонального дисбалансу через стоншування кісткової тканини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Nature.

Про результати свого дослідження експерти розповіли на Міжнародному науковому форумі з проблем алкоголізму, учасники якого прийшли до висновку, що вживання невеликої кількості алкоголю може працювати так само добре, як і бісфосфонати, які часом призначають жінкам у період постменопаузи для запобігання стоншування кісток.

Це дослідження вчені проводили сім років, протягом яких спостерігали майже за тисячею жінок після настання менопаузи. Як з'ясувалося, у тих респонденток, які іноді дозволяли собі келих вина, в раціон харчування додавали їжу, багату фосфором, кальцієм і вітаміном D, набагато рідше виявлялися вікові захворювання опорно-рухового апарату.

Такий позитивний ефект алкогольних напоїв з кістками медики пов'язали тим, що червоне вино сприяє збільшенню вироблення гормону естрогену, який різко знижується після клімаксу, а разом з ним знижуються усі відновлюючі процеси в організмі.

Вчені підсумували, що якщо жінки похилого віку будуть вживати 19 г алкоголю в день - приблизно два невеликих келиха вина - їх кістки збережуть міцність на довгі роки. Але вони нагадали, що тільки невелика доза алкоголю може мати терапевтичний ефект, а безконтрольне вживання алкогольних напоїв має непоправний вплив на здоров'я.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені розвіяли міфи про користь води з лимоном. Як виявилося, вода з лимоном натщесерце не робить ніякого сприятливого впливу на організм людини. Більш того, цей напій у великій кількості може навіть нашкодити, а саме посприяти руйнуванню зубної емалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?