Названа ще одна країна, яку не проти окупувати Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

Названа ще одна країна, яку не проти окупувати Путін

Названа ще одна країна, яку не проти окупувати Путін
Джерело:  online.ua

Єдина країна на Кавказі, де ще немає російських військ - Азербайджан, але можливо президент Росії Володимир Путін не проти окупувати і їх.

Про це грузинський політолог Гела Васадзе розповів в інтерв'ю для ONLINE.UA.


"Звичайно, їм плювати і на вірмен, і на азербайджанців. Вони Кремлю абсолютно не цікаві. Цікавий контроль над територіями, державами і логістичними шляхами. Кавказ знаходиться на шляху зі Сходу на Захід і навпаки. Через Кавказ проходять ресурсні магістралі. Азербайджан - поки єдина країна Кавказу, де немає російських військ. У Грузії вони знаходяться в якості окупантів в Абхазії і Південній Осетії. у Вірменії вони мають базу", - сказав політолог.


"За великим рахунком, росіяни в Вірменії теж знаходяться в якості окупаційної сили, але за згодою офіційного Єревану. Роблять вигляд, що вони - парасолька безпеки, але насправді це, як висловився один польський експерт, ремейк радянських військ в Польщі часів Варшавського договору . Вони "захищали" тоді поляків від Німеччини", - додав він.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: Кремль перезавантажує війни в колишньому СРСР - грузинський політолог про мету Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?