Названа смертельна небезпека гарячого чаю та кави
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названа смертельна небезпека гарячого чаю та кави

Названа смертельна небезпека гарячого чаю та кави
Джерело:  online.ua

Вчені з США прийшли до висновку, що вживання занадто гарячого чаю або кави може подвоїти ризик раку стравоходу. Дослідники влаштували масштабне дослідження, в якому взяли участь більш як 50 тисяч людей, передає ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert!

Вказано, що за станом здоров’я добровольців спостерігали протягом 13 років. Всього виявили 317 випадків розвитку злоякісних пухлин у верхніх відділах травного тракту. Найчастіше хворіли чоловіки віком від 60 до 70 років.

"Аналіз досліджень показав, що люди, які пили чай при температурі 90°C, хворіли на рак на 90% частіше. Цей показник був у 2,4 раза вище ніж у тих, хто вживав напій при 75°C", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що регулярне споживання кофеїну знижує ризик розвитку розацеа (почервоніння на шкірі обличчя). До такого висновку прийшли учені Інституту Циндао в Китаї. Вказано, що для цього експерти оглянули понад 82 тисячі жінок. За весь період спостереження дослідники виявили майже 5 тисяч випадків розацеа.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Австралії з’явився заклад, в якому латте подають в авокадо; напій має назву аволатте. Авокадо розрізають навпіл, видаляють кісточку і м’якоть, потім в отриману ємність наливають каву. Кафе називає такий спосіб подачі «веганською чашкою».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?