Названа сума збитків Siemens через скандал з турбінами в Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Названа сума збитків Siemens через скандал з турбінами в Криму

Названа сума збитків Siemens через скандал з турбінами в Криму
Джерело:  Reuters

Німецький концерн Siemens через скандал з постачанням Росією газових турбін на територію окупованого Криму може понести до 200 мільйонів євро збитків.

Про це розповів генеральний директор компанії Джо Кезер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Скандал з турбінами Siemens в Криму в ЄС прийняли рішення щодо санкцій проти Росії

Кезер підкреслив, що через продаж обладнання в Росії Siemens отримував близько 1,2 мільярдів євро на рік, і, внаслідок інциденту з поставками турбін в Крим, прогнозується скорочення прибутку в розмірі 100-200 млн євро.

За його словами, керівництво концерну вже вжило заходів для скорочення збитків, проте на даний момент не виключається можливість введення нових заходів.

Нагадаємо, що Siemens поставив Росії чотири газотурбінні установки для використання їх в Тамані, та заборонив їх використання в Криму через санкції, проте пізніше стало відомо, що РФ перекинула їх на окупований півострів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Siemens заявив про припинення поставок обладнання держпідприємствам Росії, а також запропонував РФ викупити газові турбіни назад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?