Названа умова, за якої Яценюк і Порошенко захочуть перевиборів Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Названа умова, за якої Яценюк і Порошенко захочуть перевиборів Ради

Названа умова, за якої Яценюк і Порошенко захочуть перевиборів Ради
Джерело:  online.ua

Журналіст Віталій Портніков переконаний, що зараз проведення дострокових виборів Верховної Ради  вкрай невигідно ані президенту України Петру Порошенко, ані екс-прем'єру Арсенію Яценюку.

Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Найбільші фракції — БПП і "Народний фронт" — Зацікавлені в тому, аби вибори пройшли якомога пізніше. Як мінімум, не в ситуації різкого погіршення в економіці і соціальній сфері. Багато залежить від динаміки рейтинга "Народного фронту", — підкреслив журналіст.


Крім того, на думку Портнікова, можливе зростання рейтингів «Народного фронту» «буде схиляти Яценюка до прийняття перевиборів».


«По Порошенко теж не все однозначно. На певному етапі він може захотіти замінити свій проект у парламенті на проект Міхеїла Саакашвілі. Це за умови, що не буде конфлікта між Саакашвілі та Порошенком. Але це все складна політична арифметика з невідомими результатами», — вважає він.


У той же час, журналіст назвав політичні сили, якім вигідні якнайшвидші перевибори Ради.

«Ці вибори важливі для тих політичних сил, які протягом року підвищили свій вплив і рейтинг, а зараз не відіграють помітної ролі в парламенті. Це, насамперед, "Батьківщина" Юлії Тимошенко, "Самопоміч" Андрія Садового, Опозиційний блок і, меншою мірою, Радикальна партія Олега Ляшко. Ці чотири політичні сили зацікавлені в проведенні позачергових парламентських виборів», — зазначив Портніков.

Крім того, є «ще дві позапарламентських сили, які теж хотіли б виборів — ВО "Свобода" і Міхеїл Саакашвілі разом з прихильниками».

«Вони можуть пройти до парламенту. Тому роблять усе можливе для дестабілізації Ради, аби вибори відбулися», — резюмував він.

 
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: «Путін може зробити новий крок на Донбасі — Віталій Портніков про деградацію Росії і майбутнє України».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?