Названі прізвища росіян, яких Євросоюз покарає за керченську агресію
Категорія
Світ
Дата публікації

Названі прізвища росіян, яких Євросоюз покарає за керченську агресію

Названі прізвища росіян, яких Євросоюз покарає за керченську агресію
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Нарешті з'явився список прізвищ громадян РФ, проти яких ЄС введе індивідуальні санкції у зв’язку з керченською агресією, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Відповідно до інформації, якою володіє "Інтерфакс-Україна", в "списку восьми" зазначено такі прізвища: Станкевич, Шеїн, Басов, Саляєв, Шипіцин, Шатохін, Ромашкін, Щербаков. Однак встановити, ким конкретно є ці люди, складно", – зазначило агентство.

За попередніми даними, ці восьмеро осіб є російськими військовослужбовцями та представниками ФСБ.

 Варто зазначити, що вищезазначених осіб буде додано до вже наявного списку індивідуальних санкцій, запроваджених Євросоюзом у березні 2014 року за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. Рішення буде ухвалено до кінця цього тижня.

"Санкції проти восьми росіян, як і проти всіх, хто фігурує в цьому списку, буде запроваджено у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів. Станом на сьогодні в списку перебувають 153 людини і 40 компаній, термін дії санкцій для яких спливає 15 березня. Цей пакет санкцій ЄС продовжує кожні півроку", - сказано в повідомленнні.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії  Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.  Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?