Названі регіони, які відваляться від Росії в першу чергу
Категорія
Світ
Дата публікації

Названі регіони, які відваляться від Росії в першу чергу

Названі регіони, які відваляться від Росії в першу чергу
Джерело:  online.ua

Російський політолог, публіцист і вчений Андрій Піонтковський вважає, що першими зі складу Російської Федерації вийдуть такі регіони, як Кавказ, Сибір, Далекий Схід і Татарстан.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
Політолог переконаний, що в нинішніх кордонах Росія не збережеться.
"Тут формула проста: чим довше Путін протримається при владі, тим в гіршій ситуації виявиться РФ і серйозніше буде її розвал. При будь-якому сценарії в сьогоднішніх кордонах Росія не збережеться. Ми ж пам'ятаємо з історії, що сталася в 1917 і 1991 роках. Коли центральна влада падає, імперія розвалюється. Вона регенерується, але вже частково. У 1917 році відпали Фінляндія і Польща. Більшовикам вдалося створити квазірелігію, яка склеїла імперію на певний період. У 1991 році розпався СРСР. Зараз Путін намагається нав'язати пострадянському простору ідею "руського миру" . Але це смішно. Ідея "руського миру" не приваблива ні в Україні, ні на Кавказі, ні в Центральній Азії. Та й в Білорусі вона не працює. Той же Лукашенко вже 25 років знущається над московською "елітою", продаючи їй за великі бабки ілюзію "об'єднання". Він не хоче міняти роль диктатора європейської країни на секретаря мінського обкому", - сказав Піонтковський.
Російський публіцист назвав суб'єкти РФ, які першими вийдуть зі складу країни.
"Що стосується власне РФ, то, по-перше, Північний Кавказ в серцях і умах росіян і кавказців, особливо молодих, вже не одна країна з іншою Росією. Друге: йде послідовне економічне і демографічне поглинання Далекого Сходу і Сибіру Китаєм. Третє: подивіться , як розмовляє з Москвою президент Татарстану (Рустам Мінніханов - ОNLINE.UA). Коли почалося загострення відносин з Туреччиною, то він заявив, що ми ніколи не дозволимо федеральним авантюристам підривати наші братські і добрі відносини з Туреччиною. Процес вже йде. Чим довше Путін при владі, тим меншою виявиться Росія після його падіння", - зазначив політолог.
Повний текст інтерв'ю Андрія Піонтковського  читайте на ONLINE.UA - Над Путіним починають все більше сміятися - Андрій Піонтковський про "голого короля" і розвалі Росії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?