Названі терміни нового призову в армію в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Названі терміни нового призову в армію в Україні

Названі терміни нового призову в армію в Україні
Джерело:  ЛІГА.net

Речник Міністерства оборони підполковник Олексій Чорнобай заявив, що черговий призов громадян на строкову військову службу в рядах Збройних Сил України та інших військових формувань почнеться з 5 травня і триватиме до 30 червня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
У Міноборони зазначили, що призову підлягатимуть громадяни України, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років, а також старші особи, які не досягнули 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від строкової служби. Чисельність громадян, яких планується призвати, уточнюється і залежатиме від запитів державних силових структур.
"Відповідно до постанови Кабміну призовникам виплатять матеріальну допомогу в розмірі двох мінімальних заробітних плат (2 900 гривень). Фінансування виділено бюджетом Міноборони", - сказав Чорнобай.
Призовники, які мають вищу освіту, служитимуть рік, ті, хто без освіти - півтора року. Протягом квітня-червня поточного року в запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти "спеціаліст" або "магістр" і відслужили встановлені терміни строкової служби. Представник Міноборони додав, що солдати-строковики проходитимуть службу виключно за межами зони АТО.
Як повідомляв ONLINE.UA, секретар РНБО України Олександр Турчинов розповідав про можливу відмову від мобілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?