Названий кращий фільм 2019 року
Категорія
Культура
Дата публікації

Названий кращий фільм 2019 року

Названий кращий фільм 2019 року
Джерело:  online.ua

У США оголосили переможців премії Національної мережі кінокритиків (National Society of Film Critics). Кращим фільмом 2019 року визнано стрічку південнокорейського режисера "Паразити", прем'єра якої відбулася в 192 країнах світу влітку минулого року. Повний список переможців премії публікує ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Національної мережі кінокритиків США.

Фільм "Паразити" став головним лауреатом премії. Йому присудили перемогу в номінації "Кращий сценарій". Ця стрічка розповідає про хлопчика на ім'я Кі Ву, який пішов на обман, чтотби влаштуватися працювати в багату сім'ю репетитором для дитини. Тим самим він хотів допомогти своїй бідній сім'ї поліпшити фінансове становище. Але на цьому кмітливий Кі Ву не зупинився.

Фільм "Паразити" зняв режисер з Південної Кореї Пона Джун-хо на основі однойменного коміксу Хітосі Івакі. Лаконічно описати жанр стрічки досить складно через унікальність - в ній присутні і елементи драми, і елементи комедії, і трилера. Прем'єра "Паразитів" в 2019 році відбулася в рамках 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю - там картина отримала головний приз "Золоту пальмову гілку".

Лауреатами премії також стали:

  • Грета Гервіг ("Маленькі жінки") - кращий режисер;

  • Антоніо Бандерас ("Біль і слава") - кращий актор;

  • Мері Кей Плейс ("Діана") - найкраща актриса;

  • Бред Пітт ("Одного разу в ... Голлівуді") - кращий актор другого плану;

  • Лора Дерн ("Шлюбна історія", "Маленькі жінки") - найкраща актриса другого плану;

  • Клер Матон ("Портрет дівчини в вогні", "Атлантика") - кращий оператор;

  • "Країна меду" (режисери Тамара Котевська і Любомир Стефанов) - кращий документальний фільм 2019 року.

Нагадаємо, Національна мережа кінокритиків США була заснована в 1966 році. У 2019 його експерти присуджували нагороду в 54-й раз. Слід зазначити, що нагороди цієї організації є однією з найпрестижніших нагород кінокритиків в Сполучених Штатах. До складу NSFC входять більше 60 членів, які пишуть для різних щотижневих і щоденних газет, а також для великих видань і засобів масової інформації. NSFC також є американським представником Міжнародної федерації кінокритиків (FIPRESCI), в яку входять національні організації професійних кінокритиків і кіножурналістів з усього світу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти популярного чоловічого журналу Esquire склали рейтинг найкращих фільмів останнього десятиліття. У нього включили десять картин, які справили найбільше враження на глядачів і змінили основи кінематографа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?