Названий найпростіший спосіб уникнути старечого слабоумства
Категорія
Технології
Дата публікації

Названий найпростіший спосіб уникнути старечого слабоумства

Названий найпростіший спосіб уникнути старечого слабоумства
Джерело:  online.ua

Деменції і когнітивним розладам можна запобігти найпростішим способом - читанням і письмом. Вони запобігають розвитку старечого слабоумства, так як тренують мозок і підвищують його стійкість до розумової дегенерації. До такого висновку прийшли американські вчені з Колумбійського університету, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Neurology.

Щоб підтвердити свою теорію, вчені кілька років проводили масштабне дослідження, в ході якого тестували кілька сотень людей похилого віку у віці 65-70 років. Експерти давали добровольцям завдання на перевірку пам'яті, мови і зорово-просторових здібностей, з якими справлялися не всі. Як з'ясувалося, що у менш грамотних учасників дослідження рівень деменції був в три рази вище, ніж у їхніх ровесників, які мали гарну освіту і любили читати.

На підставі отриманих результатів учені переконалися, що якщо тренувати мозок за допомогою спеціальних програм, вивчення мов і читання, то може істотно знизити ризик розвитку деменції або, принаймні, відстрочити початок захворювання.

"Наша робота є ще одним доказом того, що читання і письмо від руки є важливими засобами підтримки здоров'я мозку. Люди, які вміють читати і писати, мають довічні переваги перед неуками", - підкреслили автори наукової роботи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що медики назвали несподіваний спосіб захисту від грипу. Вони стверджують, що захиститися від вірусу можна за допомогою кетогенної дієти, в якій переважають жири і знижений вміст вуглеводів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?