Названий ймовірний склад нового Кабміну: дехто залишиться
Категорія
Україна
Дата публікації

Названий ймовірний склад нового Кабміну: дехто залишиться

Названий ймовірний склад нового Кабміну: дехто залишиться

Стало відомо, що глава МВС Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко і міністр культури В'ячеслав Кириленко, найімовірніше, залишаться в новому Кабінеті міністрів, який планує очолити нинішній спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Словацький політик Іван Міклош точно не очолить Міністерство фінансів.
На посаду міністра фінансів поки немає кандидатури.
Міністерство молоді та спорту, як очікується, продовжить очолювати Ігор Жданов.
Міністри внутрішніх справ, юстиції, культури, освіти та інфраструктури - квота партії Арсенія Яценюка "Народний фронт".
На міністра освіти активно пропонують Лілію Гриневич.
Юлія Ковалів розглядається як кандидат на міністра економіки. На цю посаду також претендує політична сила Олега Ляшка, але Радикальна партія вийшла з переговорів про коаліцію.
До Міністерства інфраструктури обговорюють кандидатуру Максима Бурбака, але його може очолити і Володимир Омелян, нинішній заступник Андрія Пивоварського.
На міністра охорони здоров'я просувають Дмитра Шимківа, але він нібито взагалі не хоче йти в уряд. Раніше його просували на віце-прем'єра або, якби Кабмін очолила Наталія Яресько, - на віце-прем'єра по АТО.
Депутата Іванну Климпуш-Цинцадзе можуть запропонувати на віце-прем'єра з євроінтеграції.
Також віце-прем'єром може стати хтось із оточення чинного голови Верховної Ради.
Крім того, за деякими даними, з головою Одеської обласної державної адміністрації Міхеїлом Саакашвілі ведуть переговори з приводу призначення його главою Адміністрації президента, якщо діючий глава АП Борис Ложкін піде в Кабмін.
Нагадаємо, президент Петро Порошенко під час офіційного візиту до Вашингтона з віце-президентом США Джо Байденом, держсекретарем Джоном Керрі і його помічником Вікторією Нуланд обговорив вихід України з політичної кризи і склад нового Кабінету міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?