Названо дієвий спосіб зберегти пам'ять і мислення після 30 років
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо дієвий спосіб зберегти пам'ять і мислення після 30 років

Названо дієвий спосіб зберегти пам'ять і мислення після 30 років
Джерело:  online.ua

Після 30 років в організмі людей починаються незворотні процеси старіння, які зачіпають і когнітивні здібності. Щоб зберегти пам'ять, мислення і зміцнити розумові здібності, потрібно постійно піддавати мозок багатозадачним навантаженням - вони є найпростішим і дієвим способом зупинити його старіння. До такого висновку прийшли американські вчені з Університету Південної Флориди, передає ONLINE.UA з посиланням на The Journals of Gerontology.

Експерти провели масштабний експеримент, до якого залучили понад 700 осіб у віці 34-85 років. За добровольцями вчені спостерігали протягом десяти років. По завершенню дослідження фахівці переконалися, що ті респонденти, які протягом часу експерименту займалися різноманітною діяльністю, мали більш високі когнітивні здібності, ніж учасники, які прожили цей час, занурившись в побут і рутинні завдання - роботу, їжу, перегляди телевізора, читання книг, спорт.

На підставі отриманих результатів вчені дали слушну пораду людям. За їхніми словами, чим більше завдань людина вирішує протягом дня, тим активніше і здоровіше буде мозок в старості. Вони рекомендують постійно вивчати щось нове, наприклад, іноземні мови. За допомогою освітнього процесу, за твердженням експертів, можна не тільки зберегти пам'ять і мислення на довгі роки, а й запобігти хворобі Альцгеймера, лікування якої ще не придумали в усьому світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Університету Торонто прийшли до висновку, що навички сильної пам'яті переоцінені в суспільстві, а ось забудькуватість, за їх твердженням, корисна для інтелекту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?