Названо головну причину переїдання
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо головну причину переїдання

Названо головну причину переїдання
Джерело:  MedicalXpress

Американські вчені з Університету Південної Каліфорнії описали неочікувані властивості греліну – так званого «гормону голоду», який синтезується в очікуванні їжі. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress, цей гормон синтезується в шлунку і кишечнику, а потім зв'язується зі спеціальними рецепторами блукаючого нерва.

Вчені з’ясували, що блукаючий нерв має прямий зв’язок з процесами пам’яті. Існує гіпотеза, що ключову роль в цьому відіграє саме грелін.

Вчені провели експеримент з лабораторними щурами, у яких зменшили кількість рецепторів, відчутних до греліну. Перед тваринами ставили завдання, щоб перевірити їхню епізодичну пам’ять: вони повинні були згадати якийсь предмет в певному оточенні.

Щури, які не мали чутливість до «гормону голоду», ледве впоралися з тестами. Тварини частіше підходили до годівниці, хоча їли меншими порціями. Складалося враження, що щури забували, що недавно їли.

Вчені помітили, що грелін має безпоседній зв’язок з пам'яттю і навчанням. Вважається, що грелін проникає з крові в гіпокамп та діє на міжнейронні зв'язки, впливаючи на когнітивні функції. Можливо, через це говорять, що вчитися простіше на порожній (але не на голодний) шлунок, коли рівень греліну підвищується в передчутті їжі.

Нагадаємо, що нещодавно вчені назвали головну причину переїдання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?