Названо імена всіх бійців АТО, загиблих на Світлодарській дузі: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

Названо імена всіх бійців АТО, загиблих на Світлодарській дузі: опубліковані фото

Названо імена всіх бійців АТО, загиблих на Світлодарській дузі: опубліковані фото

У мережі з'явилися імена дев'яти українських військових, які загинули під час боїв на Світлодарській дузі 18-22 грудня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Юрія Бутусова.
"Вчора тіла двох наших загиблих обміняли на чотирьох убитих ворогів, наші впізнані, тепер можна назвати всіх", - написав він.
Журналіст зазначив, що всі загиблі служили в двох батальйонах 54-ї бригади.
Читайте також: Бо йовики передали Україні тіла загиблих військових: з'явилися фото
"1-й батальйон 54-ї механізованої бригади - шість загиблих: Микита Яровий, командир роти, наймолодший загиблий, 21 рік; Широков Андрій, п'ятеро дітей залишилися сиротами; Радивилів Роман; Байбус Андрій; Клименко Дмитро; Рубанченков Сергій", - повідомив він.
Ще троє вояків загинули в складі 25-го батальйону: "Сергій Степаненко; Володимир Андрешків, четверо дітей залишилися сиротами; Василь Панасенко".



"Патріоти, у кожного з яких - другий-третій рік війни за плечима. Але вони прожили життя як гідні Воїни...", - підкреслив Бутусов.
Також він додав, що "військовослужбовці інших частин і підрозділів ЗСУ втрат загиблими не зазнали".
"Самостійні добровольчі підрозділи в бою участі не брали - всі добровольці "Роти Подолянина" уклали контракт з ЗСУ і офіційно були військовослужбовцями 1-го батальйону, так що "подвійна бухгалтерія втрат" виключається", - зазначив журналіст.
Він уточнив також, що, "за офіційними даними, 18 грудня загинули шестеро: Яровий, Широков, Радивилов, Байбус і Клименко з 1-го батальйону, Степаненко з 25-го. (Широкова знайшли 20-го грудня загиблим, але його загибель поки відносять до 18-го, адже ніякої іншої інформації не було)".

Читайте також: У мережі з'явилися дані про величезні втрати бойовиків на Донбасі
"19 грудня загинули двоє: Андрешків і Панасенко з 25-го батальйону. 22 грудня загинув один: Рубанченков - сержант розвідвзводу 1-го батальйону - він загинув не в районі бою під Калинівкою, а в іншому місці - російська артилерія вела обстріл прилеглих сіл і околиць. Чесно кажучи, його загибель не відноситься до бою 18-19-го грудня. Але все-таки він загинув в результаті загострення обстановки на фронті в результаті боїв, і тому, думаю, буде логічно розширити часові рамки події і включити 9 загиблих в період 18-22 грудня в один скорботний список", - додав Бутусов.
Особливо він наголосив, що "буде проведена експертиза і встановлено по можливості точне місце загибелі та обставини загибелі Ярового, Широкова, Байбуса".
"Який приблизно час і причини їх загибелі. Чи застосовувалися до них тортури. Це важливі питання. Сподіваюся, інформація проясниться найближчим часом. Але хотів би зазначити, що в цілому ніяких прихованих втрат немає, ніяких "19 убитих" не було, ніяких "25 убитих за три години бою", як написало одне видання з посиланням на якогось аноніма, не було. У всякому разі, це зараз елементарно перевірити", - заявив він.
Бутусов додав, що, незважаючи на оголошене перемир'я, "зараз в лісі під Калинівкою тривають перестрілки і обстріли - але артилерія стріляє рідко".
"Я особисто не помітив якиісь спроби приховувати наші втрати - штаби батальйонів були на прямому зв'язку з родичами бійців, інформація доводилася швидко. Та й не бачу сенсу це робити зараз на фронті - адже у всіх солдатів є телефони, інтернет, про загибель будь-якого військовослужбовця відразу ж передається інформація, яку просто неможливо приховати. Всі наші втрати без винятків викладаються дуже швидко в онлайн", - запевнив журналіст.
Також він закликав "не йти на поводу російської пропаганди і без будь-якої перевірки перебільшувати втрати наших військ".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український офіцер з позивним Купол розповів, що з 18 грудня загинули 9 українських воїнів, 35 отримали поранення, 17 були контужені, 11 травмовані. Всього втрати ЗСУ склали 72 людини.

Микита Яровий. 21 рік. Лишилась вагітна дружина.


Андрій Широков. Лишились сиротами п'ятеро дітей


Володимир Андрешків. Лишились сиротами четверо дітей


Андрій Байбус


Василь Панасенко


Сергій Степаненко


Роман Радивилов


Дмитро Клименко

Сергій Рубанчиков

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?