Названо ім'я нової президентки Словаччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо ім'я нової президентки Словаччини

Названо ім'я нової президентки Словаччини
Джерело:  online.ua

У другому турі президентських виборів у Словаччині перемогу здобула опозиційна кандидатка Зузана Чапутова - це підтверджують результати остаточного підрахунку голосів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зазначається, що за 45-річна юристку і громадську активістку Чапутову проголосували 58,41% виборців. Її опонент, висуванець партії влади SMER і віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, отримав 41,59% голосів.

 Варто зазначити, що і Чапутову, і Шефчовича вважають в цілому дружніми до України політиками. Проте Чапутова більш однозначно виступає за надання європейської перспективи для Києва та за продовження санкцій проти РФ.

"Чапутова стала відомою як еко-активістка, що вимагала закриття сміттєзвалища біля міста Пезінок. Вона була віце-президентом партії "Прогресивна Словаччина", що брала активну участь у антиурядових протестах, що у зв'язку з убивством журналіста-розслідувача Яна Куцяка", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 31 березня в Україні розпочалося голосування на чергових виборах президента. Дільниці для голосування відкрилися о 8:00. Орієнтовна кількість виборців на цих дільницях станом на 30 березня становить 29 млн 789 тис. 643 виборців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?