Названо ім'я українського депутата, якого хотіла вбити Росія
Категорія
Події
Дата публікації

Названо ім'я українського депутата, якого хотіла вбити Росія

Названо ім'я українського депутата, якого хотіла вбити Росія
Джерело:  censor.net.ua

Служба безпеки України змогла запобігти спробі замаху на народного депутата

 від "Народного фронту" Антона Геращенка, яке організувала Росія.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Цензор.НЕТ, який посилається на джерела в СБУ.


Виконати замах зголосилися двоє громадян України, які відбували ув'язнення на території окупованого Криму і були звільнені достроково. Один з них був тричі судимий.


За даними слідства, свої дії вони координували з керівником — колишнім громадянином України, російським найманцем Андрієм Тихоновим, який зараз живе у російському Бєлгороді.


Читайте також: Підготовка Росією замаху на депутата: СБУ показала відео 

У базі розшуку "Миротворець" на 31 грудня 2015-го про Тихонова повідомлялося: "Зам. командира окремого комендантської полку т. н. ЛНР. 17.06.2014 р. брав участь у полон Надії Савченко. Одночасно знаходиться на зв'язку у кількох оперативних співробітників спецслужб РФ. Має диверсійну підготовку. Один з кураторів – співробітник спецслужб РФ з позивним "Ельбрус". Дата народження: 20.10.1965


Більше місяця за ними велося спостереження, частина їхніх розмов була записана оперативниками.


Основний мотив замаху на Геращенко — спроба усунути відомого політика, одного з творців бази даних щодо розшуку терористів "Миротворець", відомого відкритими антиросійськими поглядами, відомої медіа-фігури.


За самим Геращенко протягом цього часу терористи вели стеження за місцем проживання і роботи.


Після того, як СБУ отримала докази злочинних намірів і встановила наявність у них вибухового, було проведено затримання на місці злочину.


Порушено кримінальне провадження за статтею "замах на життя державного діяча", максимальна міра покарання, можлива по даній справі — довічне ув'язнення.


Слідчі проводять експертизу вибухового пристрою, вилученого у затриманих, а також перевіряють їх можливу причетність до інших злочинів, зокрема, до замаху на журналіста Павла Шеремета.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в мережі був опублікований запис однієї з розмов потенційних вбивць нардепа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?