Названо людину в оточенні Путіна, яка розв'язала війну на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Названо людину в оточенні Путіна, яка розв'язала війну на Донбасі

Названо людину в оточенні Путіна, яка розв'язала війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Російський політик, екс-депутат Держдуми РФ, в 2014 році голосував проти анексії півострова,  Ілля Пономарьов  заявив, що екс-глава Адміністрації президента Росії Володимира Путіна Сергій Іванов відповідальний за початок війни на Донбасі.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Це, швидше за все, кон'юнктурна ініціатива Сергія Іванова (до недавнього часу - глави Адміністрації президента РФ, - ONLINE.UA), який зіграв недостатню, зі своєї точки зору, роль в ході анексії Криму та повинен був довести, що він не гірший за  Владислава Суркова  і Сергія Шойгу (помічника Путіна, якого вважають куратором так званої "російської весни", і міністра оборони РФ, - ONLINE.UA). Але виявилося, що йому до Владислава Юрійовича ще повзти і повзти", - сказав Пономарьов.
Політик також розповів, яка, на його думку, роль Суркова в системі влади Путіна.
"Він - найбільш талановитий технолог. У нього репутація артиста. У певний момент Путін вирішив, що для внутрішньої політики артисти більше не потрібні, тому взяв більш простого і прямолінійного В'ячеслава Володіна (у 2011 році Володін замінив Суркова на позиції заступника керівника кремлівської адміністрації, після парламентських виборів в РФ в 2016 році став спікером Держдуми, - ONLINE.UA). а для України потрібен майстерний гравець. Його роль в анексії Криму ключова. Міноборони і ГРУ РФ були руками, а Сурков був архітектором. ЛДНР робили без нього, пізніше він почав до цього всього підключатися, щоб не упускати галявину. І рішення туди заходити було прийнято стихійно і без його участі", - зазначив колишній депутат Держдуми.
Більше  читайте в інтерв'ю Іллі Пономарьова на ONLINE.UA: Путіну пропонували інший план захоплення Криму, а ватажків ДНР-ЛНР пустять на витрати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?