Названо місто на Донбасі, яке Україна може повернути вже цього року
Категорія
Події
Дата публікації

Названо місто на Донбасі, яке Україна може повернути вже цього року

Названо місто на Донбасі, яке Україна може повернути вже цього року
Джерело:  online.ua

Засновник фонду допомоги армії "Повернись живим" Віталій Дейнега вважає, що Україна може повернути Дебальцеве Донецької області вже до кінця цього року.
Про це волонтер розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"На підсумки року хтось із телеведучих сказав, що - ось, мовляв, бачите, Турчинов заявив, що цей рік стане переломним у звільненні Донбасу. А реально, єдине, що ми можемо в цьому році звільнити, не отримавши купу людських втрат, - це Дебальцеве. Тому що воно за мінськими угодами - наше. І формально ми маємо якесь певне право його зайняти, в принципі. І то - це буде дуже складна операція, і нас за неї не погладять по голові", - підкреслив Дейнега.
За його словами, в грудні на Світлодарській дузі були постійні обстріли, але "в результаті всіх цих заварушок вони пішли на нас, ми дали здачі, трохи поганяли їх і в кінці кінців відігнали на пару кілометрів".
Волонтер також підкреслив, що бійці АТО зайняли більш вигідні позиції.
"Ми зайняли кілька важливих висот. Це дуже важливо. А стратегічно нам дуже важливо тримати залізничний вузол в Дебальцевому в зоні дії нашої артилерії. Тому що Дебальцеве - це основна залізниця, яка з'єднує так звані ДНР і ЛНР. З Росії техніку можна ганяти не тільки з Дебальцевого, але й через Іловайськ. Але в разі повномасштабної війни нам однозначно стане в нагоді те, що ми дотягуємося вже великою кількістю стовбурів до залізничного вузла в Дебальцевому", - пояснив Дейнега.

Читайте також: Бо йовики ДНР влаштували свавілля в Дебальцевому: з'явилися подробиці
"Я ж кажу, єдина територія, яку ми можемо звільнити згідно Мінських угод, - це Дебальцеве. Мінські домовленості взагалі забороняють стріляти. Але Дебальцеве, Авдіївська промзона, земля під Світлодарськом, яку ми звільнили, - це все наші території по Мінських угодах. Якщо ми перейдемо річку Сіверський Донець у Станиці Луганській або в Щасті - це вже буде конкретне порушення Мінських угод. А ми до цього поки не готові", - додав він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Якщо Порошенко оголосить війну Росії, Путін йому аплодуватиме - волонтер Віталій Дейнега

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?