Названо найкращі способи лікування сонячних опіків
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо найкращі способи лікування сонячних опіків

Названо найкращі способи лікування сонячних опіків
Джерело:  MedicalXpress

Канадський дерматолог з Університету Альберти Роберт Гніацкі розповів найбільш ефективні способи запобігання та правильного лікування сонячних опіків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Medicalxpress.

Лікар попередив, що лікування опіків лимоном, рослинними оліями і молочними продуктами є неефективним і небезпечним для здоров'я.

Перед виходом на пляж Гніацкі радить знизити споживання моркви, петрушки і селери, оскільки вони збільшують чутливість до сонячних променів.

При появі симптомів опіку в першу чергу слід охолодити місце змоченою тканиною, а потім нанести крем без ароматизаторів. Краще, на думку канадця, допомагає крем з гідрокортизоном. Після цього лікар радить прийняти ібупрофен і випити побільше води. Приймати інші болезаспокійливі засоби, такі як ті, на яких написано «каїн», не треба.

Якщо на шкірі з’явились маленькі бульбашки, слід застосувати місцевий антибіотик для запобігання інфекції. До лікаря необхідно звертатись, якщо була блювота або при появі на шкірі великих пухирів.

Від домашніх засобів – таких як нанесення рослинного масла, йогурту, шматочків лимона на шкіру, краще триматися подалі. Вони не тільки неефективні, але й можуть бути шкідливими.

«Короткострокові наслідки сонячних опіків тривіальні, і ви, як правило, можете впоратися з ними вдома», – пише Гніацкі. – «Але довгострокові наслідки серйозні».

Сонячний опік, особливо в дитячому віці, завдає непоправної і непоправної шкоди шкірі. Навіть через 20 або 30 років сонячні опіки можуть спровокувати появу раку шкірі.

Нагадаємо, що нещодавно вчені назвали смертельну небезпеку пляжів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?