Названо нового очільника моніторингової місії ОБСЄ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Названо нового очільника моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Названо нового очільника моніторингової місії ОБСЄ в Україні
Джерело:  online.ua

Нарешті оголошено результати конкурсу на посаду нового глави моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Обійшов п'ятьох інших кандидатів турецький дипломат Халіт Чевік, передає ONLINE.UA з посиланням на МЗС Туреччини.

Зазначається, що він 4 роки поспіль, з 2012 по 2016, був постійним представником Туреччини в ООН.

"Міцна підтримка Туреччини моніторингової місії, що діє на принципах неупередженості та прозорості, буде продовжуватися. Ми впевнені, що посол Чевік, перебуваючи на посаді очільника, також сприятиме місії і тим самим забезпечить мир і стабільність в регіоні (на Донеччині та Луганщині – ред.)", – повідомили у відомстві.

Варто зазначити, що раніше також обрали заступницю голови місії. Нею стала Aнтьє Ґраве. В ОБСЄ запевняють, що Ґраве має значний досвід у сфері вирішення конфліктів. До того Ґраве працювала в Афганістані, Пакистані, Ємені та на Гаїті. За менш ніж два тижні завершуються повноваження чинного очільника моніторингової місії ОБСЄ Ертурула Апакана. На цій посаді він перебував п'ять років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава російського МЗС Сергій Лавров на Генасамблеї ООН назвав умови Москви на введення миротворців на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?