Названо перелік країн, які найбільше імпортують українські товари
Категорія
Економіка
Дата публікації

Названо перелік країн, які найбільше імпортують українські товари

Названо перелік країн, які найбільше імпортують українські товари
Джерело:  online.ua

Державна фіскальна служба опублікувала актуальну інформацію про перелік країн, куди найбільше імпортується товарів з України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ДФС.

З’ясувалось, що Росія більше не є лідером з купівлі українських товарів. Відтепер пальму першості тримає інший наш сусід – Польща. Протягом першого кварталу 2019 року у Польщу було завезено української продукції на загальну суму 818 млн доларів, тоді як в Росію – лише на 759 млн доларів.

Загалом перша п’ятірка країн-імпортерів виглядає наступним чином (наведено у доларах США):

  • Польща – 818 млн.

  • Росія – 759 млн.

  • Єгипет – 662 млн.

  • Китай – 640 млн.

  • Туреччина – 638 млн.

Якщо порівнювати ці дані з аналогічним періодом 2018 року, то протягом першого кварталу поточного року загальний обсяг експорту зріс на 7%, або на 12,3 млрд доларів. Майже половина з цієї суми припадає на країни Євросоюзу – 5,7 млрд доларів.

Протилежна ситуація спостерігається з експортом українських товарів до Росії. З 2014 року експорт товарів у РФ впав більше ніж у 4 рази. Якщо в 2013 році експорт до Росії становив 15 млрд доларів, то у 2018 році – лише 3,6 млрд доларів. Падіння експорту товарів до Росії продовжилося та становило в I кварталі 11%. Імпорт російських товарів теж зменшується.

Нагадаємо, що у НБУ визначили максимальний рівень зростання української економіки на найближчі роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?