Названо три несподівані причини появи раку шкіри
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо три несподівані причини появи раку шкіри

Названо три несподівані причини появи раку шкіри
Джерело:  online.ua

Американські експерти з організації Skin Cancer Foundation прийшли до висновку, що ризик виникнення раку шкіри може спровокувати не тільки тривале перебування на сонці, а й деякі інші причини, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

За словами дослідників, на розвиток раку впливають недосипання - меланома може виникнути в результаті дефіциту гормону мелатоніну. Тому фахівці радять лягати спати до 11 години вечора.

"Нормальний" мелатонін захищає шкіру від небезпечного ультрафіолетового випромінювання. Також він є потужним антиоксидантом і може "поглинати" вільні радикали краще, ніж вітаміни А або С", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, вказано, що ризик розвитку меланоми також підвищує куріння. Третьою причиною може бути вживання продуктів, до складу яких входять пестициди і отруйні харчові добавки.

Як відомо, прогноз при раку шкіри і результати його лікування залежать від стадії, форми росту, локалізації, гістологічної структури пухлини і методу лікування її. В цілому рак шкіри протікає сприятливіші, ніж рак внутрішніх органів. Поверхневі форми пухлини більш сприятливі для прогнозу, ніж глибокопроникні, інфільтрувальні або папілярні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  дієти зі зниженим вмістом вуглеводів збільшують ризик передчасної смерті. До цього висновку прийшли вчені з польського Медичного університету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?