Названо три умови остаточної перемоги Майдану в Україні: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Названо три умови остаточної перемоги Майдану в Україні: опубліковано відео

Названо три умови остаточної перемоги Майдану в Україні: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що для остаточної перемоги Майдану є три умови.
Про це він сказав у своєму відеоблозі на ONLINE.UA.
"Коли часто говорять про революцію, припускають, що вона повинна змінити якийсь певний соціальний лад або економічний лад. Я думаю, що це кілька застаріле уявлення про революцію. У нашому випадку ми швидше повинні говорити про радикальну зміну старого соціального порядку на новий, який народжується, який ще в процесі формування", - пояснив експерт.
Першою умовою перемоги Майдану він назвав конкурентну політичну боротьбу.
"Ми можемо працювати зі змінними, які дуже важливі для змін. І ці змінні - це, в першу чергу, конкуренція. Конкуренція як дуже важливий компонент змін і трансформацій в тому чи іншому регіоні. В цьому сенсі дуже важливо, що конкурентна політична боротьба стає частиною політичного простору Східної України в Донецькій і Луганській областях. Там поступово з'являються нові політичні сили, нові групи населення, нові організації, які мають на меті отримати доступ до ресурсів, отримати доступ до бюджету тощо. Це дуже позитивний процес", - зазначив Семиволос.
Читайте також: День Гідності та Свободи: українці викладають в соцмережах свої фото з Майдану

Друге - у людей потрібно формувати правильну мотивацію.
"Другий важливий компонент, на який ми можемо впливати, - це позитивний досвід, або ситуація, коли люди намагаються копіювати позитивний досвід. Тому що люди хочуть бути багатими, здоровими, люди, нарешті, мріють бути мільйонерами або об'їздити весь світ, бути знаменитими. Для цього люди повинні щось робити, вони не можуть просто сидіти і чекати, коли на них впадуть яблуко, банан або щось інше. І ця внутрішня мотивація змушує цих людей якимось чином діяти, і таку мотивацію треба всіляко підтримувати", - сказав експерт.
Третя умова - люди повинні мати раціональний вибір.
"І третя складова таких змінних - раціональний вибір. Люди раціонально приймають рішення, скажімо, бути з нами, або брати участь в якихось трансформаціях, якихось змінах, тому що вони хочуть більше добра для своїх дітей, тому що вони хочуть, щоб їхні діти жили краще, тому що вони розуміють, що в цій ситуації для них це буде краще, і тому подібне. Тут важливі слова "раціональний" і "вибір", - резюмував Семиволос.



Повний текст блогу читайте на ONLINE.UA: Революция в Украине: для победы нужны три вещи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?