НБУ назвав новий ризик, який загрожує фінансовій стабільності України
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ назвав новий ризик, який загрожує фінансовій стабільності України

НБУ назвав новий ризик, який загрожує фінансовій стабільності України
Джерело:  online.ua

Комітет з монетарної політики Нацбанку України попередив про появу нових істотних ризиків - судових рішень про неправомірність націоналізації ПриватБанку і нових позовів його екс-власників, які можуть спровокувати фінансову нестабільність в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

"В умовах політичної невизначеності актуальним залишається також ризик для збереження незалежності Національного банку, яка є фундаментом для посилення довіри бізнесу та населення до рішень з монетарної політики і банківського нагляду", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вказано, що зазначені ризики в разі їх реалізації можуть мати масштабні наслідки, оскільки загрожують припиненням підтримки з боку міжнародних партнерів та ускладненням доступу до фінансових ресурсів на тлі пікових виплат за державним боргом.

Варто зазначити, що переважна кількість членів КМП (8 із 9 осіб) наголосила, що реалізація таких ризиків є форс-мажором і не входить до базового макроекономічного сценарію, який передбачає поступове пом'якшення монетарної політики.

"Натомість за збільшення ймовірності їх реалізації Національний банк повинен буде відповідно реагувати, зокрема монетарними інструментами", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва  визнав протиправним  і скасував рішення про націоналізацію «Приватбанку».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?