НБУ назвав ще один важливий чинник, що впливає на курс гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ назвав ще один важливий чинник, що впливає на курс гривні

НБУ назвав ще один важливий чинник, що впливає на курс гривні
Джерело:  interfax.com.ua

Заступник голови Національного банку Олег Чурій заявив, що істотним фактором впливу на динаміку курсу гривні на міжбанку є "чорний ринок" агробізнесу, передає ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.

"Я хотів би сказати про один чинник, який сильно впливає на готівковий ринок. Ми (відповідний попит/пропозиція, - ред.) формально називаємо населенням, але ми розуміємо, що населення там не так багато, тоді як визначальний вплив робить так званий "чорний ринок" агробізнесу", - зазначив Чурій.

Він також пояснив, що це фермерські та агрогосподарства, які не є, або частково є частиною національної економіки, і повністю працюють за готівкову іноземну валюту. За оцінками учасників валютного ринку, частка цього сектора становить близько 25-30%.

Чурій додав, що це повністю "чорна" економіка, яка працює за готівковий долар.

"Ми чітко бачили її вплив у липні, коли банки з нетто покупців іноземної валюти стали нетто продавцями, це співпало з початком сільськогосподарського сезону", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  український уряд затвердив прогноз  економічного і соціального розвитку країни, в якому прописані три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?