НБУ оштрафував дочку російського "Сбербанку" - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ оштрафував дочку російського "Сбербанку" - перші подробиці

НБУ оштрафував дочку російського "Сбербанку" - перші подробиці
Джерело:  online.ua

НБУ наклав штраф на дочку російського "Сбербанку" в Україні у розмірі 94,736 мільйона гривень за повторне вчинення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

Зазначається, що санкції накладені, зокрема, за проведення (в тому числі на підставі недійсних документів) великомасштабних фіноперацій з видачі готівки з рахунків клієнтів–юросіб, що містять ознаки таких операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією кримінальних доходів, здійсненням фіктивного підприємництва.

Регулятор нагадує, що неодноразово застосовував заходи впливу до банку за подібні фінансові операції в 2015 та 2017 роках.

Вказано, що ще однією причиною штрафу стало проведення фінансових операцій, які полягають в розрахунках платіжними картками за кордоном в установах, які проводять азартні ігри.

Після отримання попереднього акту перевірки НБУ, в якому було зафіксовано здійснення банком такої ризикової діяльності на загальну суму понад 1 млрд грн, банк не припинив її, змінив схему видачі готівки і в рази збільшив обсяг операцій.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?