НБУ підготував новий сюрприз українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ підготував новий сюрприз українцям

НБУ підготував новий сюрприз українцям
Джерело:  online.ua

В Україні з`являться нові гроші - оновлені банкноти номіналом 200 грн, які поступово замінять старі купюри відповідного номіналу. Нові двохсотки запустять в обіг 25 лютого 2020 року. Як виглядають нові купюри номіналом 200 гривень показала пресслужба НБУ, передає ONLINE.UA.

Поряд з нової купюрою номіналом 200 гривень в обігу залишаться банкноти старого зразка. Міняти їх на нові купюри не потрібно. Поступово НБУ буде заміщати зношені та пошкоджені старі 200-гривневі банкноти.

На новій купюрі 200 гривень зберегли основні зображення банкноти зразка 2007 року: на лицьовій стороні розміщений портрет Лесі Українки, а на зворотному боці зображення будівлі в'їзної вежі Луцького замку. В оновленій банкноті використані нові удосконалені елементи захисту. Зокрема, на купюрі з'явиться SPARK-елемент, який легко перевірити, повертаючи банкноту в руках - він повинен поступово змінювати колір, а також рельєфні елементи, шорсткі на дотик.

В НБУ також запевнили, що поява нових підробок 200 гривень не пов'язане з введенням в обіг нових грошей. Банкіри стверджують, що сьогодні розповсюдження фальшивих купюр не так велико, щоб через це екстрено оновлювати банкноти. Оновлення є вивіреним і давно запланованим кроком - заміна грошових знаків відповідає всім міжнародним стандартам.

Нагадаємо, раніше в Україні вже ввели в обіг нові 20, 100, 500 і 1000 гривень. Також на монети замінили банкноти номіналом 1, 2 і 5 гривень. У середини 2020 року очікується випуск в обіг монет номіналом 10 гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 жовтня НБУ випустив нову купюру номіналом в 1 тисячу гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?