НБУ поділився з українцями прекрасною новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ поділився з українцями прекрасною новиною

НБУ поділився з українцями прекрасною новиною
Джерело:  online.ua

Національний банк України повідомив радісні новини - незважаючи на пандемію коронавірусу та світову кризу, станом на 1 травня поточного року, міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 25,7 млрд доларів (в еквіваленті) - у квітні вони зросли на 3,1%. Варто звернути увагу на те, що збільшенню міжнародних резервів сприяли насамперед операції регулятора – з управління резервами та на валютному ринку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Нацбанку.

Окрім того, серед чинників такої динаміки резервів регулятор назвав операції НБУ на міжбанківському валютному ринку (чиста купівля у квітні становила 678,8 млн доларів, за місяць Нацбанк продав 44,5 млн доларів), операції Кабміну з управління держборгом та переоцінку фінансових інструментів.

"Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,5 місяці майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку", - додають в НБУ.

Що важливо розуміти, станом на 1 квітня 2020 року міжнародні резерви України становили 24,9 млрд доларів (у еквіваленті). А станом на 1 березня 2020 року міжнародні резерви України, за попередніми даними Національного банку, становили 26,623 мільярда доларів США (в еквіваленті), у лютому вони зросли на 1,3% (або на 0,3 мільярда доларів).

В НБУ нагадують про те, що свіжі дані про міжнародні резерви та ліквідність у іноземній валюті складаються та оприлюднюються щомісяця.

Як повідомлялося раніше, 28 квітня в Україні запрацювали нові правила фінансового моніторингу за операціями населення та бізнесу. ONLINE.UA  підготував відповіді на поширені запитання, які найбільше хвилюють українських громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?