НБУ потішив Україну гарними новинами - що варто знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ потішив Україну гарними новинами - що варто знати

НБУ потішив Україну гарними новинами - що варто знати
Джерело:  online.ua

В Україні зросли міжнародні резерви за підсумками липня 2020 року. Наразі вони становлять 28,802 мільярда доларів США, збільшення сягнуло близько 1%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу регулятора.

За офіційними даними, перш за все на зростання резервів вплинуло успішне розміщення єврооблігацій урядом. Один з чинників — рішення Кабміну щодо державного боргу.

"Валютні надходження на користь уряду впродовж місяця становили 1,75 мільярда доларів США, у тому числі 1,1287 мільярда – від розміщення облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП), 608,2 мільйона – від продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), номінованих у валюті. Водночас на обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті було спрямовано 1,5 мільярда доларів (в еквіваленті). З цієї суми 767 мільйонів сплачено за ОВДП, номінованими у валюті, решта коштів – за зобов’язаннями перед іноземними кредиторами", - пояснили в центробанку.

Іншим чинником впливу на зростання стали операції НБУ на міжбанківському валютному ринку. Там регулятор продав 498,7 мільйона доларів та придбав 130.

"У липні попит на валюту на міжбанківському валютному ринку дещо перевищував пропозицію, тому НБУ відновив інтервенції з продажу валюти для згладжування надмірних коливань... Водночас в окремі дні ситуація на валютному ринку була сприятливою, тому НБУ мав можливість поповнювати резерви за рахунок купівлі валюти", - оголосила пресслужба.

У липні змінилася оцінка фінансових інструментів (це зміна ринкової вартости й курсу гривні до інших валют). Вартість збільшилася еквівалентно на 406,3 мільйона доларів.

"Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,9 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку", - додали у відомстві.

Обсяг чистих міжнародних резервів НБУ за 7 місяців 2020 року збільшився на 10,7% та становлять 1,689 мільярда доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, іноземні фахівці звертають увагу на те, що ціна золота продовжує бити рекорди, залишаючись вище ніж 2000 доларів за унцію на торгах 5 серпня. Що важливо розуміти, дорогоцінний метал подорожчав більше ніж на 30% з початку поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?