НБУ повідомив чудові новини пенсіонерам
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ повідомив чудові новини пенсіонерам

НБУ повідомив чудові новини пенсіонерам
Джерело:  online.ua

У понеділок, 16 листопада, Національний банк України спростив отримання українцями пенсій і соціальних виплат на поштових відділеннях. Для отримання грошей на пошті тепер не потрібно проходити складну процедуру верифіцакіі та ідентифікації - оператор поштового зв'язку має тільки звірити ідентифікаційні дані одержувача з інформацією в виплатних документах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу НБУ.

"Відтепер працівникам поштового оператора під час виплати на суму від 5 до 30 тисяч гривень для ідентифікації та верифікації має тільки звірити ідентифікаційні дані клієнта з зазначеними даними в виплатних документах або бланках поштових переказів. Після звірки і клієнт, і представник поштового оператора проставляють власноручні підписи в виплатних документах. Виплатні документи повинні бути оформлені належним чином, і зберігатися протягом термінів, визначених законом про фінансовий моніторинг ", - йдеться в повідомленні НБУ.

Зазначені зміни внесено до Положення про здійснення установами фінансового моніторингу, затвердженого постановою Правління Національного банку від 12 листопада №145. Постанова набула чинності з 14 листопада 2020 року. Відзначається, що дане рішення дозволить операторам поштового зв'язку безперебійно забезпечувати виплати пенсій і грошової допомоги за відсутності автоматизації в їх відділеннях. У той же час українські пенсіонери та інші одержувачі грошової допомоги не відчують ніяких незручностей під час ідентифікації та верифікації.

Як відомо, раніше Кабінет міністрів України підтримав пропозицію про введення в країні політики "єдиного звернення" в питанні призначення пенсій. Тепер українським пенсіонерам достатньо буде подати заяву до Пенсійного фонду України та чекати призначення пенсії. Для відкриття банківського рахунку пенсіонерам тепер не потрібно особисто звертатися в банк - відповідний рахунок в банку буде відкриватися за зверненням самого Фонду або органів соціального захисту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в 2021 році в Україні очікується значне підвищення пенсій. Кому, коли і наскільки підвищать виплати, зазначено в календарі підвищень, запланованим Кабміном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?