НБУ повідомив українцям чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ повідомив українцям чудові новини

НБУ повідомив українцям чудові новини
Джерело:  online.ua

У Національному банку кажуть, що в останні місяці геополітичні ризики для України знизилися. Це зазначається у другому Звіті про введення заходів захисту регулятора, передає ONLINE.UA.

В документі вказано, що значення індексу геополітичних ризиків (GPR) у липні 2019 року, практично досягло рівня, який був зафіксований у середині 2013 року.

За словами представників НБУ, агрегований світовий індекс у липні також істотно знизився, що пов'язано з ситуативним зменшенням напруги в поточних геополітичних конфліктах і спробах ввести нові протекціоністські заходи.

"У той же час, валютний ринок залишається досить вразливим до шоків як внутрішніх, так і зовнішніх. Зокрема, залишаються суттєвими внутрішні політичні та геополітичні ризики, пов'язані зокрема з триваючим військовим конфліктом на сході України", - йдеться в огляді.

Як відомо, раніше глава держави Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Групи Світового банку підтвердив намір провести земельну реформу та демонополізувати економіку. Нова влада України планує відкрити ринок землі уже наступного року, провівши до кінця 2019 року земельну реформу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше аналітики міжнародної рейтингової агенції Fitch спрогнозували курс гривні до 2023 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?