НБУ повідомив українцям невтішні новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ повідомив українцям невтішні новини

НБУ повідомив українцям невтішні новини
Джерело:  online.ua

Керівництво Нацбанку повідомляє, що станом на 1 жовтня міжнародні резерви України зменшилися на 2,6% - до 21,4 мільярда доларів, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу регулятора.

У НБУ причиною зменшення міжнародних резервів назвали значні обсяги погашень за державним боргом.

"Загалом за минулий місяць уряд і Нацбанк сплатили за обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті 1,97 мільярда доларів. Зокрема, Україна виплатила 1,22 млрд доларів на обслуговування та погашення єврооблігацій, 560,9 млн доларів - за боргами перед МВФ. Частково компенсувати ці витрати вдалося за допомогою випуску нових облігацій на суму 546,9 мільйона доларів", - кажуть у регуляторі.

Окрім того, зазначається, що на валютному ринку спостерігалася велика пропозиція валюти через приплив іноземних інвестицій в облігації внутрішньої державної позики та високий врожай.

"Такий обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Нацбанку", - додали в НБУ.

Нагадаємо, раніше в Національному банку України пояснили, чому українці не відчувають зниження цін, незважаючи на зміцнення курсу гривні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?