НБУ працює над посиленням інституційної незалежності регулятора, — Кирило Шевченко
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ працює над посиленням інституційної незалежності регулятора, — Кирило Шевченко

НБУ працює над посиленням інституційної незалежності регулятора, — Кирило Шевченко
Джерело:  Укрінформ

Команда Національного банку України послідовно працює над посиленням інституційної незалежності регулятора, про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА «Укрінформ».

«Цілком поділяю позицію пана Джорджа Кента, представника Державного департаменту США про те, що будь-який закон, що ставить під загрозу незалежність НБУ, не допомагає Україні. Команда Національного банку послідовно працює над посиленням інституційної незалежності регулятора, поліпшенням корпоративного управління в держбанках і зниженням частки поганих кредитів в банківській системі», — написав глава НБУ Кирило Шевченко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що в рамках цього курсу Національний банк України послідовно впроваджує на законодавчому рівні кращі світові практики функціонування банківської системи.

Глава НБУ зазначив, що на розгляді Верховної Ради знаходиться законопроект про вдосконалення корпоративного управління в банках, узгоджений з експертами Міжнародного валютного фонду. Метою даного документа є підвищення відповідальності органів управління банків за прийняті рішення, забезпечення прозорості і стабільності діяльності, як окремих банків, так і банківської системи в цілому. Документ удосконалює і підвищує ефективність системи внутрішнього контролю в українських банках, зокрема в частині управління ризиками.

За його словами, також доопрацьовуються з урахуванням кращого досвіду міжнародних партнерів зміни до Закону України «Про Національний банк України», спрямовані, перш за все на вдосконалення взаємодії між радою і правлінням НБУ, що має підвищити інституційну стійкість і незалежність Національного банку України.

«Національний банк був і залишається технократичним інститутом, неухильно дотримується своєї місії - забезпечення фінансової та цінової стабільності заради сприяння економічному розвитку України», — підкреслив глава НБУ.

Крім цього, НБУ ініціював створення в Україні спеціалізованої фінансової суду, який дозволить банкам більш ефективно регулювати питання непрацюючих кредитів та позитивно вплине на інвестиційне середовище.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?