НБУ прийняв важливе рішення щодо за російських банків в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ прийняв важливе рішення щодо за російських банків в Україні

НБУ
НБУ прийняв важливе рішення щодо за російських банків в Україні

Національний банк України ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, і заборонив дочірнім підприємствам російських банків проводити фінансові операції в користь материнських структур.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацбанку.
Рішення Правління НБУ було прийнято 21 березня і введено постановою №25 "Про внесення змін до постанови правління Національного банку України від 1 жовтня 2015 року № 654", яке дозволить ввести санкції до банків, зазначеним у рішенні РНБО.
Постановою заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.
Читайте також: У Росії прийнято закон про "жертви санкцій": соцмережі розбурхані
НБУ були розроблені механізми реалізації санкцій щодо "Ощадбанку", "ВиЭс Банку", "Промінвестбанку", "ВТБ Банку", "БМ Банку".
Передбачається, що з введенням санкцій забороняється здійснювати будь-які фінансові операції подсанкционных банків на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.
Зокрема, вводиться заборона на:
- пряме та/або опосередковане здійснення будь-яких активних операцій (надання кредитів, депозитів, позик, у тому числі на умовах субординованого боргу, придбання цінних паперів, розміщення коштів на кореспондентських рахунках тощо);
- виплату дивідендів, відсотків, повернення міжбанківських кредитів/депозитів, грошових коштів з кореспондентських рахунків, субординованого боргу;
- розподіл прибутку;
- розподіл капіталу.
Разом усі ці санкції не стосуються проведення розрахунків, ініціаторами яких є клієнти цих банків і наслідком яких є порушення зазначених заборон.
На даний момент подсанкционные банки ліквідні і мають достатньо коштів для виконання зобов'язань перед вкладниками.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?