МОЗ та НБУ закликають допомогти літнім людям - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ та НБУ закликають допомогти літнім людям - що важливо знати

МОЗ та НБУ закликають допомогти літнім людям - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Нацбанк України та Міністерство охорони здоров'я закликають усіх громадян, у яких є можливість та час, допомогти рідним людям похилого віку, що перебувають у зоні ризику при зараженні коронавірусом, та мінімізувати їхні контакти з іншими людьми. За словами представників відомств, це можна зробити, навчивши літніх людей оплачувати комунальні послуги онлайн та замовляти продукти додому. Також рекомендується запропонувати пенсіонерам власну допомогу у вирішенні цих питань. Про це інформують МОЗ та регулятор в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Допоможи бабусі і дідусю мінімізувати контакти з іншими людьми у магазині, банку чи на пошті. Навчи своїх рідних оплачувати комунальні послуги онлайн. Покажи, як замовляти продукти та ліки з доставкою додому. Або зроби це сам! Не зволікай, запропонуй допомогу! Усе життя бабуся і дідусь дарували тобі свою любов та піклувались про тебе. Настав час і тобі потурбуватися про них. Пам'ятай, вони в зоні ризику! Бережи себе та рідних!", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що КМДА нещодавно попросила мешканців Києва максимально намагатися оплачувати послуги ЖКГ онлайн, щоб не йти до банків та поштових відділень (вони продовжують працювати –ред.). Окрім того, там закликали допомогти тим, хто не має змоги заплатити онлайн сам: умовно кажучи хоча б своїм бабусям-дідусям. Як відомо, термін пільгової оплати компослуг було продовжено до кінця березня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські митники закликають українців  заспокоїтися та не скуповувати харчі на пів року вперед, адже продуктів вистачить для всіх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?